APEC APX5 150 CC Maxi Scooter Nasıl, Alınır Mı? Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Volta fabrikalarında üretilen APEC APX5 1500 CC scooter motor nasıl ve alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca APEC APX5 1500 CC teknik özellikleri, inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Özellikle bisiklet, motor ve scooter üretiminde Türkiye’de ciddi pazar payına sahip olan markalardan bir tanesi olan Volta, kendi fabrikasında başka markaların araçlarını da üretmektedir. Apec bunlardan bir tanesidir. Apec APX5 150 cc maxi scooter ise uygun fiyatı ve sunduğu yüksek özellikler ile dikkat çekiyor. Hatta A101 markette bile satılacak kadar yüksek bir piyasaya sahiptir.

APEC APX5 150 CC Maxi Scooter Nasıl ve Özellikleri Nelerdir?

Teknik Özellikleri: Oldukça modern ve güzel tasarıma sahip bir motordur. LED ön ve arka stop farlarına sahiptir. ABS fren sistemi sayesinde güvenli sürüşe imkan sağlamaktadır. Bu scooter’da ECU sistemi bulunduğundan bir arıza verdiğinde sürücüyü uyarır. Euro 5 normlarına uygun bir emisyon değerine sahiptir. CVT şanzımanı ile motor gücü tekerlere iyi bir şekilde aktarılmaktadır. Bu motorun ağırlığı 121 kilogramdır. %15 meyilli yokuşlardan kalkış yapabilme kapasitesine sahiptir. Maksimum hızı 95 km/s olarak ölçülmüştür. Ayrıca azami 150 kg yük taşıyabilme kapasitesi mevcuttur. 2050 mm uzunluk, 778 mm genişlik ve 1128 mm yükseklik ölçülerindedir.

İlginizi Çekebilir:  Apec APB2 Nasıl? Kullanıcı Yorumları

Motor Teknik Özellikleri: 149 cc motor hacminde hava soğutmalı bir motora sahiptir. 10 beygir (7.6 KW) ve 10.7 Nm tork güç üretmektedir. 100 kilometrede 2.8 lt yakıt tüketmektedir.

Teknik Özellikleri
Motor Hacmi 149.6 cc
Motor Gücü 10 Beygir
Tork Gücü 10.7 Nm
Şanzıman CVT
Yakıt Tipi Benzin
Fren Ön/Arka Hidrolik Disk
Akü 12V 7Ah
Ağırlığı 121 kg
Taşıma Kapasitesi 150 kg
Maksimum Hız 95 km/s
Silindir Sayısı 1
Kişi Kapasitesi 2
Yakıt Deposu Hacmi 6.5 Litre
Lastik Basıncı 32 PSI
Uzunluk 205 cm
Dingil Aralığı 137 cm
Yakıt Tüketimi 2.8 L / 100 km
Far Ön Arka
Garanti 2 Yıl

APEC APX5 150 CC Maxi Scooter Kullanıcı Yorumu

Konya’da yaşadığım için yolların düz olması sebebiyle bir Apex APX5 150 motor aldım. Öncelikle motor performansından bahsetmek istiyorum. 150 cc motorunun performansı benim gibi 90 kilo birisi için gayet güzel. Yokuş çıkarken falan bir sorun yaşamıyorum. Ama eğim artınca çekmekte zorlanıyor. Arkama birini bindirdiğim zaman motor çekişi bir hayli düşüyor. Led farlarının yolu aydınlatması güzel çok ileriyi aydınlatabiliyor. CVT şanzımanı seri vites geçişleri sağlıyor. Frenleri ise çok güçlü ve güven veriyor. Yüksek hızlarda bile giderken fren yapınca ön tarafa fazla yığılmıyor. Kavurucu yaz sıcaklarında bile kullandım en ufak bir hararet yapmadı. Yakıt tüketimi ise düşük olduğu için bir depo benzin ile yüzlerce kilometre yapabiliyorum. Bir keresinde Konya’dan Aksaray’a gidip geldim ve bir sorun yaşamadım. Ortalama 75-80 km/s hız ile stabil bir şekilde yolculuk yapabiliyorsunuz. Koltuğunda kullanılan sünger kalitesi güzel ve rahat. Ayrıca dar olmadığı için rahatsızlık vermiyor.

İlginizi Çekebilir:  Toyota Corolla Cross Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

APEC APX5 150 CC Maxi Scooter Alınır Mı?

Kendi motorumu A101 markette aldın aldın ürünü olarak görünce şaşırdım. Gerçekten çok uygun fiyata veriliyor. Bu scooter’ın bir kronik arızası yok. Ben bir yıldır kullanıyorum daha hiç sorun yaşamadım. Yedek parçaları ise kolay bulunuyor. Ustasını bulmakta da zorlanmıyorum. Zaten yayın servis ağına sahip bir marka. Bu fiyatlara alabileceğiniz en iyi scooterlar arasında diyebilirim.

Yorum yapın

error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.